De BFDO

Een Belgische federatie ten dienste van dierenosteopaten, maar eerst en vooral ten dienste van de dieren zelf en hun baasje of eigenaar.

De BFDO voorziet in een kader voor dierenosteopaten door hun een kwaliteitslabel te verstrekken dat ook de dieren en hun baasje en/of eigenaar een garantie biedt. Het doel van de federatie bestaat erin kwaliteitsvolle osteopathie te ondersteunen en tegelijkertijd actief te strijden tegen charlatanisme. De leden van de federatie voldoen aan zeer precieze criteria die zijn vastgelegd in ons handvest van goede praktijken en beroepsethiek.

Met haar acties streeft de BFDO naar erkenning van het beroep van dierenosteopaat in België. Ze is eveneens een bevoorrechte gesprekspartner voor studenten of toekomstige studenten in dierenosteopathie, maar ook voor dierenartsen en alle andere dierengezondheidsprofessionals die willen samenwerken met gekwalificeerde osteopaten.

• De osteopathische zorg die aan uw dier wordt gegeven is geen vervanging van wat de dierenarts adviseert.  

Osteopathische behandelingen en toegepaste massages zijn technieken die het toelaten om normale anatomische en fysiologische veranderingen op te volgen, bedoeld om pathologische aandoeningen te vermijden.

• In geen geval zijn de osteopathische behandelingen invasief of pijnlijk voor het dier.

•  De bovenstaande opmerkingen gelden als advies, ze hebben geen diagnostische waarde.

suscipit Praesent odio venenatis ante. tristique ipsum